Endüstriyel çelik projeleri, her aşamasında özen ve dikkat gerektiren projelerdir. Yasal mevzuata uygun bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Mir Yapı; büyük fabrika yapıları, köprü, gökdelen, bina vb. sayılabilecek birçok mimari tasarımı gerçekleştirme kabiliyetine sahip olmanıza imkan tanır. Mir Yapı, çözüm ortaklarının tasarımlarını yüksek hassasiyet ve kalitede imal ederek montaj eder. Aynı zamanda sahip olduğu tasarım ekibi ile çözüm ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak tasarımlar sunar. Aylık ortalama 800 ton kaynaklı ağır çelik işleme kapasitesi ile her türlü çelik işleme projelerinde yer alabilir.
Endüstriyel çelik, yüksek dirençli malzemedir. Kendi öz ağırlığına oranla taşıdığı yük oranı oldukça yüksektir. Depreme karşı oldukça dayanıklı olan endüstriyel çelik, ağırlığı az olduğu için zayıf zeminlerde dayanıklı yapılar yapmakta kullanılır. Endüstriyel çelik, Mir Yapı tarafından garanti edilerek kullanımına onay verilir. Endüstriyel çelik, yapılarda kısa sürede montaj kolaylığı sağlayarak zaman tasarrufu ve kalite üstünlüğü sağlar. Montaj işleminin kolay bir şekilde gerçekleşmesi kadar demonte işlemi de avantaj sunar. Kolay bir şekilde sökülen endüstriyel çelik malzeme, başka yapılarda da kolay bir şekilde kullanılabilir.
Mimari açıdan endüstriyel çelik, geniş açıklıkların geçilmesini sağlayarak mekandan tasarruf etmeyi sağlar. Endüstriyel çeliğin kullanıldığı yapıda, büyütme ve tadilat kolay bir şekilde sağlanabilir. Birleştirme teknikleri sayesinde istenilen formda yapılar kolay bir şekilde oluşturulabilir. Endüstriyel çelik, geri dönüşümü mümkün olan bir malzemedir. Uygulama esnasında çevreyi kirletici sorunlar vb. oluşturmadığı için de çevre dostudur.